Ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ заяви, че са възмутени от състава на служебно правителство, предложен от Димитър Главчев и на първо място от кандидата за служебен министър на вътрешните работи - досегашният министър Калин Стоянов.

"Ние неколкократно изразихме нашето отношение и смятам, че кандидата за министър-председател би трябвало да чуе какво мислят основните политически сили в страната", каза Атанасов.

"Основната задача на служебното правителство е да организира провеждането на честни и безпристрастни избори, нямаме никакво доверие на Калин Стоянов", каза той.

Той заяви, че ще работят да се разкрият всичките зависимости на Стоянов. "На практика на този човек, чрез участието му в служебен кабинет, му осигуряват чадър на купувачите на гласове за ГЕРБ и ДПС", каза Атанасов. Той заяви, че именно поради тази причина са възмутени и затова са напуснали.

Атанасов припомни, че избраният за служебен министър на правосъдието е избран заместник на Борислав Сарафов, който по думите му, е крепен от ГЕРБ и ДПС.

"Това, че се провеждат тези консултации означава, че служебното правителство трябва да се ползва с доверието на политическите сили, цялата конструкция изисква търсенето на баланс. Когато ние искаме оставката на Калин Стоянов от преди Нова Година и това, че не сме могли да я получим, защото такава беше формулата на управление, защото двете политически сили, които носят отговорност за него - трябва да се съгласят", каза Христо Иванов.

Иванов заяви, че Стоянов не е министър на периферен за изборите ресор, а е министър, който има пряко отношение към честността на изборите.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня