/ Фейсбук група "Забелязано във Варна"
Пожарната е предупредила местните власти за обилни дъждове, които се очакват днес и утре. На места прогнозата е до 50-70 л./кв.м. и възможни градушки, информира МВР.
 
Обявен е жълт код за областите Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, София област, София град, Пазарджик, Смолян, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна и Добрич и оранжев код за областите Велико Търново, Габрово, Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Кърджали, Ямбол и Хасково.

Хасково, прогноза, времето за 26 юни
Областна администрация, Хасково

Предупреждават за дъжд и гръмотевични бури в 24 области
 
Най-голяма е вероятността за валежи в следобедните часове, вечерта и през нощта срещу сряда. Според прогнозата за времето е възможно да има значителни по количество валежи в западната половина от страната, а интензивни - в крайните югоизточни райони, в Централна България и на места в Североизточна България.
 
Пожарната е изпратила указания за почистване и наблюдение на критични точки от канализационната и пътната инфраструктура на населените места, както и осигуряване на информация за съответните водни обекти.

Истинското лято ще да бъде мираж и през новата седмица
 
От пожарната съветват хората при евентуални наводнения да не изпадат в паника, да преценят ситуацията и намерят безопасно за тях място, ако е необходимо.
 
Опасни за пресичане са силно течащи води, токът и подаването на газ в домовете трябва да бъдат спирани.
БТА