Пожари в Старозагорско изпепелиха горски масиви, треви и храсти
Пожари в Старозагорско изпепелиха горски масиви, треви и храсти / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Пожари в Старозагорско изпепелиха горски масиви, треви и храсти
66014
Пожари в Старозагорско изпепелиха горски масиви, треви и храсти
  • Пожари в Старозагорско изпепелиха горски масиви, треви и храсти

Само за няколко часа в Старозагорско избухнаха три нови пожара вчера. Те изпепелиха горски масиви, треви и сухи храсти край селата Змейово, Пъстрово и Остра могила. Локализиран е пожарът в северните покрайнини на Стара Загора. По предварителни данни на полицията вероятната причина за възникването му е непредпазливост.

Пожарът, който възникна вчера по обед в стопанския двор на старозагорското село Остра могила и малко по-късно бе локализиран, избухна отново. Той прехвърли гробищния парк, не го засегна и се е разпростря на широк фронт в борова гора. В потушаването му участваха огнеборците и екипи на Община Стара Загора.

Другите два пожара, които също лумнаха в обедните часове близо до с. Змейово и в овощна градина в Пъстрово, бяха локализирани. 200 декара горски масиви, като 40 от тях борови, бяха изпепелени край Римския мост, в землището на Змейово.

Под контрол е ситуацията в близост до кв. „Три чучура-север”, където вчера избухна голям пожар. Огънят унищожи над 600 декара горски масиви. Няма замърсяване на атмосферата, сочат последните замервания на въздуха, не съществува опасност за здравето на хората, няма засегнати постройки, уверяват от Областния кризисен щаб, който продължава своята работа.

В борбата с огнената стихия в областта участват стотици пожарникари, военнослужещи и десетки доброволци.

Други новини от Стара Загора