Постоянна мярка „задържане под стража” за петима пласьори на дрога в Пловдив
Постоянна мярка „задържане под стража” за петима пласьори на дрога в Пловдив / netinfo

Постоянна мярка „задържане под стража” наложи Окръжният съд в Пловдив на група от петима души, задържани с различно количество синтетични наркотици, съобщиха от полицията в Пловдив. Общо около 1000 хапчета екстази са намерени у петимата, като най-много е последното задържано количество - 840 хапчета само у един от задържаните. Според полицаите това е човек, който пласира наркотиците. Срещу него е повдигнато обвинение за придобиване на наркотични вещества с цел разпространение. Той е дал и достатъчно показания откъде и как се е сдобил с дрогата.

Събрани са достатъчно данни за привличане на задържаните като обвиняеми, уточниха полицаите. Петимата са в ареста на Първо РПУ в Пловдив. Арестите са извършени в началото на миналата седмица на автомагистрала „Тракия”, когато са заловени двама души от Лесичево. В джипа, с който са пътували, полицаите намерили близо 98 грама амфетамин на прах и таблетки и почти един грам канабис.

Няколко дни по-късно при втора полицейска операция е бил заловен мъж, а в носената от него найлонова торба са открити близо 99 грама амфетамин. Разследването установило, че вероятните доставчици на дрогата са 28-годишен мъж от Кричим и 22-годишен младеж от Пловдив. У тях са били намерени общо над 90 грама амфетамин, а при обиск в дома на единия – още 11 плика със 101,5 грама амфетамин. Става дума за група, разпространявала предимно синтетична дрога на едно по-висше ниво.

Целта ни е да достигнем до висшите нива на веригата, заявиха от полицията. Сред задържаните има криминално проявени, един от тях е с присъди за придобиване на наркотици. Разследването по случая продължава, полицаите се похвалиха с много добра стиковка между полиция и прокуратура.

Други новини от Пловдив