/ БГНЕС
През деня югозападният вятър ще се усили, в повечето места ще е умерен, в планините и в районите северно от тях ще е силен и поривист. Облачността ще е предимно средна и висока - разкъсана. Атмосферното налягане бързо ще се понижава и през деня ще бъде значително по-ниско от средното за месеца. Дневните температури ще са високи и максималните ще са предимно между 15 и 20 градуса. Вечерта от северозапад в страната ще започне да преминава студен атмосферен фронт и през нощта срещу сряда вятърът в цялата страна ще се обърне от северозапад, ще започнат валежи от дъжд, които с понижението на температурите по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще преминат в сняг.

iStock/Getty Images

Над Черноморието облачността постепенно ще се увеличава и вплътнява, но през деня ще се задържи почти без валежи. Ще духа до умерен, вечерта и временно силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 14 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, вечерта на места ще се усили до 4 бала.

В планините ще е с променлива облачност и през деня ще се задържи почти без валежи. Ще духа силен, по високите и открити части и временно бурен запад-югозападен вятър. Ще се задържи топло с максимална температура на 1200 метра около 10 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса. През нощта срещу сряда ще настъпи рязко застудяване.

Ето къде и кога ще завали сняг

В сряда от северозапад, в Източна България от североизток, с умерен и силен вятър, ще нахлува студен въздух и температурите рязко ще се понижат, в много райони с повече от 10 градуса. Ще преобладава облачно време, с почти повсеместни валежи от дъжд, в Северна и Западна България - от сняг. Временно валежите ще бъдат интензивни и в котловините на Западна България и в Предбалкана ще се образува снежна покривка. По планинските проходи, а привечер и в североизточните райони ще има виелици и навявания.

Dariknews.bg

В четвъртък все още ще духа умерен вятър от север-северозапад. На места ще има слаби превалявания от сняг, но в процес на спиране, а облачността ще се разкъса и намалее. Застудяването ще продължи и в отделни райони и дневните температури ще са близки до нулата.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА