Порицание за социален работник, помогнал за отвличане на дете
Порицание за социален работник, помогнал за отвличане на дете / снимка: DarikNews.bg

Социалният работник Бонка Атанасова е наказана дисциплинарно с порицание за това, че държа противозаконно близо седмица в дома си 11-годишната Зюмбюл. Това съобщи за Дарик директорът на Социално подпомагане в Септември Здравка Минчева. Това е едно най-леките наказания в Закона за държавния служител, коментира Минчева.

Момичето все още е в неизвестност, потвърдиха от полицията в Пазарджик. То е обявено за международно издирване от 16 юли, след като бе отвлечено от майка си от дома за деца, лишени от родителска грижа "Васил Петлешков" в Брацигово.

Адриана, майката на момичето, живее близо 10 години в Германия. Все още не е приключило разследването на прокуратурата за това дали похищението е извършено със съдействието на Бонка Атанасова, която неправомерно е взела детето в дома си.

За случая е сезирана дирекция Международно оперативно полицейско сътрудничество, заяви говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Към момента има данни за местонахождението на детето, все още се установява дали то е обект на престъпление, както и полагат ли се грижи за него.