/ ThinkStock/Getty Images
Инцидент на пътя
100017
Инцидент на пътя
  • Инцидент на пътя
39-годишен полицай е с опасност за живота, след като е бил блъснат от автомобил, който не се подчинил на сигнал за спиране, съобщиха от МВР. Раненият е със счупени три ребра и бедрена кост, информираха Дарик от столичната болница „Св. Анна”. Издирването на шофьора, блъснал униформения, продължава.

Шофьор без книжка блъсна полицай при опит да избяга от проверка
 
Инцидентът се случил преди полунощ на столичния бул. „Александър Малинов” в квартал „Младост”.
 
Полицейски екип забелязал автомобил „Фолксваген“, за който имало съмнение, че няколко пъти не се е подчинявал на сигнали за спиране. Веднага били предприети действия. При подаден му пореден сигнал от полицията да спре, шофьорът извършил маневра на заден ход, симулирайки намерение за спиране, и ударил паркиран лек автомобил. След това рязко потеглил напред, блъснал един от униформените и успял да избяга.
 
Пострадалият незабавно е бил транспортиран с линейка до болница „Св. Анна,” посочи пред Дарик Антон Луков, говорител на лечебното заведение.

„39-годишен мъж, докаран е в 23:46 ч. в тежко състояние. Хоспитализиран е веднага в клиниката по реанимация на УМБАЛ „Света Анна“. Мъжът е с фрактура на бедрена кост, счупени три ребра и множество други наранявания. С опасност за живота е“, обясни Луков.

Пиян шофьор катастрофира при опит да избяга от проверка
 

Междувременно СДВР съобщи, че търси съдействието от хората за установяване местонахождението на 23-годишния шофьор Захари Чернев.

Захари Чернев
МВР, пресцентър

Автомобилът вече е открит, изоставен в Студентски град.
 
Гражданите, които имат допълнителна информация, свързана с извършителя на престъплението, могат да сигнализират на тел 112 или в най-близкото поделение на МВР.
БТА