/ БСК
Поклонението пред тленните останки на Радосвет Радев ще се състои на 10 август, вторник. То ще започне от 11.00 часа в църквата "Св. София". Това съобщиха от "Дарик радио".

Радосвет Радев почина внезапно на 61-годишна възраст на 6 август.

Той бе създател и изпълнителен директор на "Дарик радио" и председател на Българската стопанска камара.

През 1992 г. той получава лиценз за създаване на радио. На 21 януари 1993 г. за първи път в българския ефир прозвучава първото частно национално българско радио - "Дарик радио", а на 1 ноември 1994 г. започва излъчване първата регионална станция на радиото - в Добрич.

От 6 април 2005 г. Радосвет Радев е председател на Управителния съвет на Съюза на българските национални електронни медии. Основател е на най-големия приватизационен фонд "Доверие" през 1996 г. и на "Албена инвест". Председател на Надзорния съвет на "Доверие - Обединен холдинг" АД и председател на Съвета на директорите на "Албена" АД. Член на Управителния съвет на Националния борд по туризъм и на Фондация "Буров". Учредител на Български бизнесклуб "Възраждане" (17 септември 2001).

Президентът изказа съболезнования на семейството и колегите на Радосвет Радев

През 2018 г. той е изпълнителен председател на Българската стопанска камара, ротационен председател на Асоциацията на организациите на българските работодатели, обединяваща национално представителните работодателски организации Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България.