/ БТА
Президентът Румен Радев изказва искрени съболезнования на семейството, близките и колегите на Радосвет Радев за огромната загуба, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

"Като председател на Българската стопанска камара, той работеше активно и всеотдайно с политици, с граждански формации, държавни институции и социални партньори, воден от идеята да създаде предвидима и благоприятна среда за развитие и просперитет на българския бизнес", заявява държавният глава в съболезнователния адрес.
Почина Радосвет Радев

Президентът посочва, че Радосвет Радев ще бъде запомнен и с приноса си за развитието на медиите в България. "Създаденото от него Дарик радио допринесе за медийния плурализъм у нас, даде шанс за професионалната реализация на редица журналисти, които имаха свободата да разгърнат таланта си", изтъква президентът Радев.

Той допълва, че въпреки многото предизвикателства в медийната среда, Радосвет Радев продължаваше да насърчава качествената журналистика и доказателство за това са многобройните слушатели на медията.