Почти сто сигнала за наводнения са постъпили в Гражданска защита
Почти сто сигнала за наводнения са постъпили в Гражданска защита / снимкa: БГНЕС

98 сигнала за наводнения в следствие на проливните дъждове в София вчера са постъпили до момента в Гражданска защита, съобщи за Дарик Пламен Тодоров, началник - отдел в службата. Пороят в столицата е нанесъл само материални щети и в наводнените сгради не са пострадали хора. От Гражданска защита увериха, че реките в София не са излезли от коритата си.

Почти сто са сигналите, постъпили в Гражданска защита от вчера следобед до момента, каза Пламен Тодоров.

„Свързани са с наводнения на мазета, на приземни етажи, на общински сгради. Нашите екипи са отводнявали в 139 училище, 101 училище, Диспансера за белодробни болести, жилищни сгради, които имат самостоятелно електрозахранване в приземния етаж”, заяви Тодоров.

Именно в подобна сграда в района на Лозенец хората са останали без ток почти през цялата нощ, съобщи още Пламен Тодоров.

„В момента движението в София е затруднено в определена степен, но до толкова, че има екипи, които извършват възстановителни работи. Движението в София е нормално, като се има предвид, че софиянци се движат по-малко с колите си из

Павлин Тодоров увери, че състоянието на реките в София не е опасно след проливния дъжд.

„Освен това, което се поддава за почистването на реките в София, дъждът беше кратък, така че няма излезли реки от своите корита”, добави Тодоров.