Резервираш хотел, настаняват те в квартира при баба. За това сигнализират зрители на NOVA, които били пренасочени към стаи в частни къщи на възрастни хора в Ахтопол по време на лятната си почивка. Контролните органи започнаха спешна проверка. Ще бъде ли санкциониран хотелът?

Лято в Ахтопол на атрактивна цена. Тази оферта от тризвезден хотел в Южното Черноморие привлича Станимира Чепилева и семейството й за морската им ваканция. И с още пет приятелски семейства резервират през интернет. Когато пристигат обаче реалността се оказва далеч от обещаната в обявата почивка.

Семейство се оплака от мръсотия и дървеници в хотел в Черноморец (ВИДЕО)

„Отиваме там 6 семейства с деца – на посочения адрес за настаняване, а там става ясно, че ние нямаме настаняване в тази сграда, в която е хотелът, а всички 6 семейства сме пръснати из целия град Ахтопол на различни места”, разказва Станимира.

Семействата били пренасочени към съседни сгради – някои тип хотел, някои – в апартаменти, но никой в предварително уговорения хотел, разказва Станимира. Вместо почивка в студио тя получава стая в частна квартира, отдавана от възрастна жена.

Заради пандемията: Спад на цените на почивките по морето (ВИДЕО)

А условията по нищо не отговаряли на тези в обявата за хотела. При подобни условия били настанени и други от семействата.

След като все пак се оплакват в хотела от получените условия в квартирата, идва и ново предложение:
„Първата нощувка да сме в апартамента със старото обзавеждане, защото нямало как, втората – да ни настанят някъде в другия край, а третата вечер – ще сме в хотела. Няма как три нощувки да разкарваме багаж и дете на една година из целия Ахтопол – това си продължава с години явно”, казва Станимира.

Претъпкани плажове у нас по време на пандемия (ВИДЕО)

Тя предупреждава за кошмарната почивка и в социалните мрежи. От коментарите под поста й става ясно, че измамените са десетки. От хотела отричат – гостите от хотела да се пренасочват към други апартаменти из града.

След проверка на място и преглед на документацията – проверката потвърждава, че без обективни причини гостите на хотела са били местени в стаи в частни домове. Собственикът ще бъде глобен за нелоялна търговска практика. А потърпевшите туристи имат право на обезщетение.

Къде чадърите и шезлонгите на Черноморието струват 2 лева? (КАРТА)

За да се избегнат такива практики експертите съветват внимателно да проверяваме коментарите за хотела и да сравняваме цената с други оферти на хотели в района.
NOVA