Петков: Трябва да се сложи край на клеветата
Петков: Трябва да се сложи край на клеветата / снимка: Sofia Photo Agency
Вътрешният министър Румен Петков призна за три свои грешки публично от парламентарната трибуна. Той изтъкна кадровата политика в МВР като първата му грешка, а след това посочи и невъзможността да се обясни на чуваем език постигнатото от правоохранителните органи са постигнали. Като трети свой пропуск министър Петков окачестви не дотам прецизното му отношение с медиите.

Петков заяви, че ще съди трима души в държавата за клевета – това са лидерът на „АтакаВолен Сидеров, германският журналист Юрген Рот и Михаил Михайлов от Плевен. Петков взе думата три пъти по време на дебатите, докато премиерът Станишев знаково мълча за първи път по време на вот на недоверие. Ето какво каза още вътрешният министър:

Никога не съм се занимавал с финансирането на БСП. Тази лъжа се внушава достатъчно системно, достатъчно упорито и вероятно за нея има чуваемост, каза Петков.

Второ, твърденията, че президентът и премиерът могат да имат някакви притеснения в отношенията си с мен, не са верни. Това са достатъчно солидни, достатъчно почтени хора, всеки от тях доказал се в много трудни и за себе си, и за партията ни, и за страната ни години. Наистина на клеветата трябва ад се сложи край, категоричен бе вътрешният министър.

В рамките на лъжите, инсинуациите и клюките относно срещи и обвръзки на правителството с подземния свят, искам да ги отхвърля абсолютно категорично, каза Петков.