"В момента, щом съберем мнозинство от 121 човека, веднага ще се предложат нови министри". Това разкри министър-председателят Кирил Петков по време на посещение в Трявна.

"Вчера видяхме, че не сме сами, вчера видяхме, че има много смели хора, не зависимо какъв бранд са си сложили", обясни Петков..

"Запретваме ръкави и работим заедно. Сега ни трябват още 7 такива по-смели хора от Народното събрание, които застават и си изпълняват клетвата", допълни Петков. 

"Това, което се вижда в момента е безпрецедентна атака, използват се всякакви черни,жълти, кафяви методи, но няма да ни спрат.". Така Петков коментира появилите се записи от охранителни камери от стълбището на столичен апартамент и кадри от Гърция, на които са заснети двама души, приличащи на премиера и началника на кабинета му Лена Бориславова. 

Петков: Най-важното сега е да имаме 121 депутати

По темата за ГКПП "Капитан Андреево", Петков коментира: "Аз просто бях учуден от Слави Трифонов колко пъти повтори, не знам, аз не ги броях, но беше много пъти, че няма нищо общо. Без дадже да го питат, го чувствах като в оправдателен режим. Най-накрая държавата си върна контрола върху тази граница, която от години е била приватизирана от неясни субекти за мен. Според мен много хора от сивия сектор и от тъмния сектор, в момента губят големи средства и съм сигурен, че биха се радвали, ако имат влияние през някоя от политическите сили, това правителство да го няма. Почваме да събираме много врагове, това е истината. В момента имаме всички тези, които са крали и знаят, че рано или късно ще минат, ако не през нормалната прокуратура, то през европрокуратурата. Това е групата, която всеки ден се чуди как това правителство по-бързо да свърши. Втората група е от хора, които са свързани с газови и енергийни печалби, които сега свършват. Третото, Руската държава и техните хора, съм сигурен, че биха се радвали някое друго правителство да видят, така че събираме много врагове", подчерта премиерът. 

На журналистически въпрос, дали е готов да поведете конкретно министерство, Петков отговори: "Не, аз смятам, че всяко министерство, трябва да бъде оглавено от специалист с добра репутация. Ще си бъдат министри, които ще си заемат ролята, защото толкова много работа има за вършене"