/ Продължаваме Промяната
Екипът ни се увеличава, ще имаме повече експерти с повече бели коси, няма да сме само млади, казват от ПП
"Ние научихме много тежък урок. Урокът е, че не трябва да имате троянски кон в коалицията, защото ако имате троянски кон в коалицията не можете да постигнете нещата, които искате. Затова в момента всички трябва да се фокусираме, да се мобилизираме за да имаме над 121 депутата, независими от задкулисието". Това заяви бившият премиер Кирил Петков при посещение в Раднево и допълни:

"Това означава ние, "Демократична България", БСП, но няма да направим безпринципни коалиции, няма да има Евроатлантически коалиции с ГЕРБ, независимо дали от Щатите, откъдето искат да ни се обаждат. Този тип компромиси няма да бъдат направени", категоричен бе Петков. На журналистически въпрос дали от Щатите са му се обаждали, той уточни, че никой не му се е обаждал от Щатите, защото всички знаят че ПП защитава българския интерес и никой не може да повлияе на партията. 

ПП в Раднево Кирил Петков Асен Василев
Продължаваме Промяната

"Видяхте, че за 2 седмици успяхме да договорим слотове за първите два танкера. Аз говорих с енергийния министър на Гърция, за съжаление, това което е очаквал, по-интензивни разговори с българското правителство, не са се случили. Най-важното нещо тука в момента е септември месец, това е много важното нещо, всички да се концентрираме, септември месец ще бъдат търговете за цялата друга година за слотовете, много е важно служебното правителство да не изпусне тези търгове за да нямаме този тип въпроси по време на зимата". Това каза бившият премиер Кирил Петков по темата за осигуряването на места, където България може да разтоварва танкерите с втечнен газ.  

ПП в Раднево Кирил Петков Асен Василев
Продължаваме Промяната

Петков бе категоричен, че България може да се пребори за тези слотове в Гърция. 

Асен Василев: Продукцията с пестициди над нормата у нас е над 400 тона

Кирил Петков, Асен Василев, водачът на листата на „Продължаваме промяната“ в Стара Загора - Радослав Рибарски, и отборът на Промяната се срещат с граждани и експерти в областта на въглищната енергетика в Раднево. Във фокуса на общественото обсъждане ще е планът за справедлив преход в сектор енергетика, съобщиха по-рано от пресцентъра на партията.

ПП в Раднево Кирил Петков Асен Василев
Продължаваме Промяната

"Когато заедно с нашия екип отидохме до Брикел, аз много се учудих, като видях, че серният диоксид в този момент беше 30 пъти над нормата. Това, което показахме, и ще продължаваме да показваме и след 2 октомври, че никой не е над закона. Нормите трябва да се спазват, здравето на хората е много важно. Видяхме в "Капитан Андреево" най-големият проблем на корупцията там е отровните плодове и зеленчуци, които са влизали нелегално", коментира Петков журналистически въпрос за това, че Раднево е сред градовете със завишени емисии от въглероден двуокис.

Петков от „Капитан Андреево”: Един на всеки 4-5 камиона е имал канцерогенни токсини

"Екипът ни се увеличава, това, което ще видите е, че ще имаме повече експерти с повече бели коси, няма да сме само млади. Това са част от уроците, които научихме през последните седем месеца", обясни Кирил Петков. 

ПП в Раднево Кирил Петков Асен Василев
Продължаваме Промяната

"Първо да се разберат Слави Трифонов и Ива Митева дали президентска или полупрезидентска, но не мисля, че това по някакъв начин ще подобри състоянието на българските граждани и българската икономика. Не мисля, че е на дневен ред въобще", коментира Асен Василев идеята на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов за референдум за президентска република.