Този път ще имаме 121 депутати. Хората усетиха, че за тези 7 месеца ние направихме ужасно добри първи стъпки. Да, абсолютната промяна ще отнеме повече от 7 месеца, но първите стъпки са факт. На "Капитан Андреево" се случи реална промяна и спряхме пестицидите да влизат в кухнята на българите. Насочихме 2 млрд. лв. към младите семейства и пенсионерите, вместо да отидат в джоба на осем човека. Социалните мерки също бяха безпрецедентни, включително и това, че цената на тока не се качи. Мисля, че хората видяха, че посоката е правилна, първата стъпка е добра и сега следващата ни задача е да си довършим работата. Това казва бившият премиер Кирил Петков пред в. "24 часа".

На въпроса дали е доволен от работата с БСП Петков казва следното: "Да, имахме разлика в идеологиите за някои неща, но това, което казваха, че ще направят, го правеха. И имахме предвидим партньор. Те не ни изненадваха, не бяха задкулисни. Съвсем нормално е да имаме разлики. Но е много важно в една коалиция тези разлики да са ясни, да е ясно на базата на какви принципи са и да можем да стигнем до консенсус. И това го направихме неведнъж с БСП", заявява той.

Нинова: Тръгваме към тези избори със самочувствие

И сравнява, че “Има такъв народ” е било точно обратното: "от реториката “ние сме най-добрите ви съюзници” до “ще ви падне правителството, ако не ни дадете еди-какви си поръчки в МРРБ”. Този тип изненади и задкулисие доведоха, че ние вече не знаехме с кого говорим. Аз все още не съм сигурен дали в ИТН сме говорили с хората, които вземаха решенията. Със сигурност Балабанов не беше човекът, който взема решенията, със сигурност и Тошко Йорданов не беше. Слави Трифонов също не съм сигурен, че беше човекът, който вземаше финалните решения. И там ние не знаехме кой ни беше истинският партньор. Докато с БСП знаеш - сядате с Корнелия Нинова, тя има изпълнителен съвет и знаеш какви са действията и какви са различията", смята той.

Тошко Йорданов: ГЕРБ и ПП играят един и същи танц

Според него България се намира "точно на европейските нива на инфлацията".

По отношение на незаконния арест на Бойко Борисов Кирил Петков казва следното: Докато този главен прокурор е там, където е, всеки арест на Бойко Борисов ще бъде неправилен и незаконен.
"24 часа"