Ще настояваме за незабавни преговори с "Газпром", ако участваме в следващия кабинет, заяви лидерът на БСП
"Внесохме 7000 подписа, регистрирани сме. Тръгваме към тези избори със самочувствие за добре свършена работа в редовното правителство. Благодарение на нас и на нашето участие в това правителство имаше социална програма, мощна социална програма от 22 млрд. лв., която помогна на много семейства да преминат по-леко през тежката зима. Бяхме фактор на стабилност, на сигурност в правителството, на диалогичност. Борихме се с корупцията като спряхме рекета над фирмите, орязахме пипалата на онези фирми, които бяха обградили държавните предприятия и знаете резултата, първо място по индустриално производство в Европа. Така е тръгваме с това самочувствие за добре свършена работа и хората ще ни оценяват по резултатите, които показахме", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след регистрацията на партията в ЦИК за предстоящите предсрочни избори. 

Корнелия Нинова ЦИК
БТА

"Имаме решения как да продължим от тук нататък, особено с кризата, която ни очаква през есента и зимата. Имаме четири работещи решения, които гарантираме, че ще преведем България и народа си по-спокойно през следващите месеци. Първото, ако ни дадете повече доверие и участваме в следващия кабинет налагане на мораториум на цената на газа, водата и парното, второто сериозна програма за компенсация на бизнеса в разликата на цените, трето продължение на социалната програма и социалните приоритети и четвърто: незабавни преговори с "Газпром". Това са решенията, заяви Нинова. 

Корнелия Нинова ЦИК
БТА

"От април месец, ние от "БСП за България" твърдим, че трябва да се подновят разговорите с "Газпром" и да се осигурят доставките по текущия договор. Тогава отново не ни чуваха, така нападаха ни, радвам се, че виждам през последните дни, дори лидерите на партиите, с които управлявахме, с които спорихме по този въпрос през април, те вече са узрели за това, че възстановяването на разговорите с "Газпром" е наложително", каза още Нинова.  

14 партии и 1 коалиция са се регистрирали до момента в ЦИК

"От онзи ден чувам и г-н Василев и г-н Петков, а вчера и от "Демократична България" се изказаха по този въпрос и казаха, че да, вече притиснати от обстоятелствата си промениха мнението, че да, освен диверсификацията с втечнен газ и азерски газ, трябва да се осигури допълнително количество и от "Газпром", отговори Нинова на журналистически въпрос дали тази позиция на партията не би ограничила потенциалните коалиционни партньори н БСП след изборите.

Корнелия Нинова ЦИК
БТА

"28 000 фирми работят на газ, това са работните места 250 000 работници. Не можем да рискуваме живота на тези семейства през зимата да не могат да издържат през зимата, а най-малко пък да фалират фирми, които използват газ", допълни Нинова. 

Корнелия Нинова ЦИК
БТА

"Няма да правим коалиция с ГЕРБ и ДПС", заяви категорично Нинова. 

"Ще разговаряме за съставяне на правителство с тези, които са готови да продължим борбата с модела на управление на ГЕРБ", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.