"Демократична България" днес заяви своето желание за участие на изборите на 2 октомври като внесохме 8888 подписа от наши съмишленици, които поддържат нашето явяване на изборите. Ние събирахме подписите на открито, сред хората. Много добре и ясно чухме техните желания, а именно да довършим започнатото и да осигурим едно стабилно управление на страната", заяви бившият правосъден министър Надежда Йорданова при регистрацията на "Демократична България" в ЦИК за предсрочните парламентарни избори.

Надежда Йорданова ЦИК
БГНЕС

"Осмицата е символ на равновесие, на устойчивост. Който, каквото посее, това ще пожъне. Това е израз на нашето желание и нашето виждане, че в България трябва да има разум в политиката и устойчиво управление", обясни Йорданова за символиката на броя внесени подписи. 

„Възраждане” се регистрира в ЦИК за изборите с цел да управляват самостоятелно
 

Надежда Йорданова ЦИК
БГНЕС

"Нашето желание на "Демократична България" за общо явяване на изборите с "Продължаваме промяната" е ясно заявено. На ход са колегите от "Продължаваме Промяната". България има нужда от едно голямо обединение, което да представлява протестиращите хора през 2020 година, които ясно заявиха, че не могат и не следва България да се управлява от корупционното статукво. Ние дължим това на гражданите. Това, че към настоящия момент ние заявяваме отделна регистрация, означава, че чакаме ясен отговор от "Продължаваме Промяната" и все пак има последващи етапи. Знаем, че по хронограма до 27 август е възможно, регистрираните субекти за изборите да направят нови конфигурации, тоест да се обединят за общо явяване", отговори на въпрос Йорданова защо "Демократична" България внася документите си в ЦИК самостоятелно, а не в коалиция с "Продължаваме Промяната".