/ ThinkStock/Getty Images
Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първоинстанционния съд от 21 април 2019 г., с което бяха наложени мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на петима от участниците в организирана престъпна група за телефонни измами, задържани в Горна Оряховица и София, съобщиха от спецпрокуратурата.
 
Съдът отхвърли исканията на защитниците за изменение на мерките им в по-леки, като прие, че са налице достатъчно доказателства за обосновано предположение обвинените да са извършили престъплението, за което са обвинени, както и че има реална опасност да извършат друго престъпление.

„Ало“ измамниците от София и Горна Оряховица обжалват ареста си
 
Съдебният състав прие тезата на Апелативна специализирана прокуратура, че е налице и опасност обвиняемите да се укрият. Изтъкна факта, че един от другите шестима участници в групата, задържани в Румъния, е имал наложена забрана да напуска страната по друго производство, но се е оказал в северната ни съседка.

Показаха кадри от спецакцията и залавянето на „ало“ мафията
 
Предстои румънските власти да приключат процедурата по екстрадиция на задържаните там с Европейска заповед за арест шестима български граждани и да определят дата на предаването им на българските съдебни органи.
 
Определението на Апелативния специализиран наказателен съд не подлежи на обжалване.

Акция срещу „ало“ измамници в Горна Оряховица
БГНЕС