Министър Петя Аврамова
Министър Петя Аврамова / Областна администрация
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова поздрави строителите по случай празника им.

"На този ден точно преди година отчетохме постигнатото в сектора и начертахме амбициозни планове за бъдещето. Но реалността се оказа различна. Животът на хората в България, а и в целия свят премина под знака на пандемията от COVID-19, която промени из основи не само бита, емоциите и нагласите ни, но и работната среда", написа Аврамова в поздравлението си, което е публикувано на сайта на ресорното ведомство.

Днес е Димитровден – започва зимата

"Мисля, че въпреки трудностите се справяме добре на професионалното поприще. Строителство не спря и в най-тежките моменти за страната, а това не можеше да се случи без Вас - служителите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и неговите структури, които продължиха да работят в областта на пътната инфраструктура, водите, кадастъра, регионалната и жилищната политика, Оперативна програма "Региони в растеж" и програмите за трансгранично сътрудничество", изтъква министърът.

Тя посочва, че благодарение на служителите на ведомството големите инфраструктурни проекти не са били блокирани и това е осигурило заетост и доходи на хиляди хора, свързани с бранша.

"С други думи - всички ние помогнахме спадът в икономиката да бъде по-малък, отколкото се очакваше, което трябва да ни носи гордост и удовлетворение", написа министър Аврамова.

"Затова искам да Ви благодаря за усилията и свършената работа и да Ви пожелая здраве, сила и висок дух. Нека заедно преминем през новите предизвикателства и в края на следващия строителен сезон да се радваме на плодовете от труда си", написа още министърът.