"Искате ли да създадем комисия, която да разследва депутати, които рушат държавата? Нея ще я подкрепим", заяви той
"Избра се абсолютно незаконна за нас комисия, която заменя други органи. Разследване на какво? Хората си свършиха работата. Има си инспекторат, има си прокуратура - какво ще върши тази комисия? Какво ще разследва - кой е бит и кой не". Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски във връзка със създаване на временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с употребата на сила от МВР на протеста срещу Футболния съюз на 16 ноември т.г. 

"За нас е незаконно това, което се извършва. Подкрепихме да има председател, защото се видя, че без ДПС не може да има и председател. Това е пълен популизъм, за да защитават нещо, не знам какво. Виждам, че колегите искат да разграждат държавата, което се случва от много години. Трябва да започнем да градим, защото скоро сигурно ще има комисия да разследваме и депутати. Искате ли да създадем комисия, която да разследва депутати, които рушат държавата. Нея ще я подкрепим", допълни той.

Решено: Създават временна комисия за полицейското насилие

"Агресията на полицаите беше единична. Лицата, които са проявили агресия, извън правомощията си, трябва да си понесат отговорността по законовия ред, а не да си правим популизъм. Ние ще предложим по-строги санкции, но не можем да се лишим от полиция", каза още Пеевски. 

По думите му по данъчните закони рамката е изяснена.