Соломон Паси
Соломон Паси / БГНЕС
Започна срещата между контактната група на Плевнелиев и Паси с парламентарната група на ГЕРБ-СДС
Ситуацията в България и региона е критична. Гражданите очакват решения. С д-р Паси се нагърбихме с нелеката задача да извадим партиите от окопите, да си говорят и да търсят съгласие. Това не означава по никакъв начин създаване на коалиция - означава да минем по списък с приоритети с неотложни задачи, които гражданите да очакват. Ще се радваме независимо с кой мандат и вид да се създаде правителство. Това заяви президентът на България (2012-2017)  Росен Плевнелиев преди срещата на контактната група с него и Соломон Паси, които първо ще се срещнат с ГЕРБ-СДС в парламента.

Соломон Паси добави, че има много повече неща между партиите, отколкото ги разделят.

"Решихме да облекчим диалога", посочи той.

Соломон Паси: По-лесно ще направим британско правителство, отколкото българско

"Никога от падането от Берлинската стена до днес външната политика не е влияла толкова върху вътрешната политика ", заяви още бившият външен министър Паси. Той окачестви задачата, с която са се ангажирали, с трудност между "Мисията невъзможна" и "Умирай трудно".

Срещата започна точно в 10 ч.

„Контактната група е част от търсенето на диалог в ситуация на кризи, пред които е изправена държавата”, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ към контактната група.

„Законодателната власт трябва да приема решения предимно за българските граждани и сега е време да покажем силата съединението, да пренебрегнем политическите пристрастия и да стигнем до консенсус. Благодаря ви, че се заемате с тази нелека задача”. заяви Атанасова, обръщайки се към Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Президентът Плевнелиев и бившият външен министър Паси оглавиха контактната група, предложена от ГЕРБ, която има за цел да проведе разговори с всички парламентарно представени партии. Целта е да се намери сближение по приоритетите, които впоследствие да обединят партиите и да доведат до излъчването на управляваща коалиция.