/ БГНЕС
Нинова е участвала заедно със заразения Николай Цонков в събрание в Красна поляна
Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов започва да прилага екшън план за ликвидиране на заразата с коронавирус в редиците на столичните социалисти. Още от утре стартира тестването на още поне 120 социалисти от различни организации в столицата.

В рисковия контактен кръг на заразения депутат от комисията по отбрана Николай Цонков е била и самата соцлидерка. От фотосите на организацията на партията в Красна поляна се вижда, че двамата с Корнелия Нинова седят един до друг на президиума на партийна сбирка на 18 юни, тоест преди пет дни. 
 

БСП Красна поляна
БСП Красна поляна



Затова сега Паргов организира изследването за Ковид-19 на всичките около 60 членове на организацията в района. Пробата на Нинова и на останалите от Националния съвет на БСП все още не са излезли, след като бяха взети вчера на "Позитано" 20.

Още четирима с COVID-19 в БСП, сред тях и депутат

Отделно започва и масовото тестване на цялата младежка организация заради участие на двама от заразените от Градския съвет в нейни мероприятия.

Тествани ще бъдат около 40 младежи от Младежкото обединение на БСП. През проби за коронавирус ще минат и всички червени от Районния съвет на БСП в Панчарево, чийто председател е Еньо Савов, един от четиримата членове на Градския съвет на БСП в София с положителни проби.

Еньо Савов е и експерт към комисията по европейските въпроси в парламента.

Междувременно зам.-председателят на СОС Милка Христова е в добро състояние. Тя е развила едностранна бронхопневмония, настанена е в Инфекциозна болница, а останалите й четирима колеги с положителни проби се оказа, че не са присъствали нито на пленума на БСП-София, нито преди това на Националния съвет на "Позитано" 20.

Общински съветник в София и член на ИБ на БСП е вторият социалист с Ковид-19


Затова за тях се предполага, че са се заразили на други места, а не от партийните сбирки, както и че техните инфекции са по-отдавна и вече отшумяват.