/ БГНЕС
Нинова е участвала заедно със заразения Николай Цонков в събрание в Красна поляна
Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов започва да прилага екшън план за ликвидиране на заразата с коронавирус в редиците на столичните социалисти. Още от утре стартира тестването на още поне 120 социалисти от различни организации в столицата.

В рисковия контактен кръг на заразения депутат от комисията по отбрана Николай Цонков е била и самата соцлидерка. От фотосите на организацията на партията в Красна поляна се вижда, че двамата с Корнелия Нинова седят един до друг на президиума на партийна сбирка на 18 юни, тоест преди пет дни. 
 

БСП Красна поляна
БСП Красна полянаЗатова сега Паргов организира изследването за Ковид-19 на всичките около 60 членове на организацията в района. Пробата на Нинова и на останалите от Националния съвет на БСП все още не са излезли, след като бяха взети вчера на "Позитано" 20.

Още четирима с COVID-19 в БСП, сред тях и депутат

Отделно започва и масовото тестване на цялата младежка организация заради участие на двама от заразените от Градския съвет в нейни мероприятия.

Тествани ще бъдат около 40 младежи от Младежкото обединение на БСП. През проби за коронавирус ще минат и всички червени от Районния съвет на БСП в Панчарево, чийто председател е Еньо Савов, един от четиримата членове на Градския съвет на БСП в София с положителни проби.

Еньо Савов е и експерт към комисията по европейските въпроси в парламента.

Междувременно зам.-председателят на СОС Милка Христова е в добро състояние. Тя е развила едностранна бронхопневмония, настанена е в Инфекциозна болница, а останалите й четирима колеги с положителни проби се оказа, че не са присъствали нито на пленума на БСП-София, нито преди това на Националния съвет на "Позитано" 20.

Общински съветник в София и член на ИБ на БСП е вторият социалист с Ковид-19


Затова за тях се предполага, че са се заразили на други места, а не от партийните сбирки, както и че техните инфекции са по-отдавна и вече отшумяват.