/ БГНЕС
Зам.-председателят на Столичния общински съвет Милка Христова е приета в болница
Втори социалист от националното ръководство на БСП е с коронавирус. Това е членът на Изпълнителното бюро на БСП и зам.-председател на Столичния общински съвет Милка Христова.

Дългогодишната общинска съветничка от соцпартията е почувствала грипоподобни симптоми в края на миналата седмица, а вчера си е направила и теста за Ковид-19.

След като се е оказал положителен, социалистката днес е била приета в болница, научи Dariknews.

Милка Христова е също така общински съветник, заместник на Калоян Паргов начело на БСП-София и зам.-председател на групата червени общински съветници.

Тя е седяла до Янаки Стоилов на заседанието на Градския съвет на партията миналия понеделник.

Стоилов беше първият социалист, който се оказа заразен с вируса. Той се е почувствал зле във вторник, а в събота соцлидерката Корнелия Нинова изпрати мейли до всеки от членовете на пленума, за да ги уведоми. Заместникът й Кирил Добрев пък организира безплатното тестването на членовете на Националния съвет на партията, които пожелаят това.

Първи случай в БСП: Янаки Стоилов е с коронавирус в болница

Партийната централа на БСП-София по-късно днес е била дезинфекцирана, а все още не са излезли резултатите на всички членове на градския съвет, на които сутринта бяха взети проби от мобилна лаборатория на РЗИ-София. Знае се само, че тестът на лидера на столичните социалисти Калоян Паргов е отрицателен, тъй като той даде проба още вчера.

През тестове преминаха и членове на пленума на "Позитано" 20, а социалистите, които са от другите градове на страната, бяха изследвани по родните си места.