Как ще работят „зелените коридори“ за ваксиниране по празниците
Ваксинационни пунктове ще имунизират с иРНК ваксини в периода от 30 април до 9 май. Това обявиха от здравното министерство в официалната си страница във Фейсбук. Този период обхваща официалните почивни дни по Великден и Гергьовден. 

Снимка здравно министерство
Министерство на здравеопазването

„В понеделник, 26 април, ще бъдат обявени имунизационните пунктове, където ще се поставят ваксините срещу COVID-19“, пишат от министерството.

От „Пирогов“ вече обявиха как ще работи „Зеленият коридор“ през предстоящите празнични дни.

От 30 април до 9 май(включително) ще работят 5 имунизационни зони. Те ще приемат всеки, който желае защита чрез ваксина срещу COVID-19.

В 5-те зони ще могат да се имунизират и хората, на които им предстои втора доза от препаратите на Oxford/AstraZeneca, Moderna и Pfizer/BioNTech.

„Зеленият коридор“ на „Пирогов“ ще работи без почивен ден, без предварително записване на часове и с работно време между 08:30 – 17:30.  

Отварят „зелените коридори“, ще има избор на ваксина (ВИДЕО)

По-рано през деня здравните власти обявиха, че „зелените коридори“ за ваксиниране ще работят по празниците. Имунизацията ще е с всички налични ваксини - Pfizer, AstraZeneca и Moderna".

А от 10 май гражданите ще могат да избират каква ваксина да си поставят.

Здравните власти препоръчаха втората доза да се постави в центъра или в кабинета, където е била направена и първата, но уточни, че има възможност тя да се направи и на друго място.