Народно събрание сграда
Народно събрание сграда / БГНЕС
Екипите на телевизията на Атака не са допуснати до парламента
Ръководството на Народното събрание е отнело акредитацията на журналисти от партийната телевизия „Алфа“, оплакаха се депутатите от „АТАКА“. Те алармират, че по настояване на техни колеги от патриотичните формации НФСБ и ВМРО журналистката Радослава Маринова също не е допусната тази сутрин до сградата на парламента, за да може да изпълнява своите задължения.

Ячев защити съпартиеца си: Думите за бельото са извадени от контекста

Името на репортерката нашумя, след като народният представител от „Обединени патриоти“ Петър Петров я попита какво бельо носи пред телевизионната камера:

"Атака" скочи за честта на журналистката, иска оставката на Петров

„Народното събрание за пореден път наруши закона, като този път погази свободата на словото. Вместо да изгони Петър Петров от НФСБ, изгони журналистите на Алфа. Цензура! И това е, защото само тази медия попита патриотите от НФСБ и ВМРО защо не подкрепиха предложението за 300 лв. минимална пенсия“, написаха от „АТАКА“ във Фейсбук.
 
По-късно дадоха и брифинг по темата:

„Уважаеми колеги, една телевизия я няма сред вас. Една телевизия не снима. Това е телевизия "Алфа", на която е отнета акредитацията. Нашата пиарка снима с телефон. Нашите репортери не могат да зададат въпроси и ние не можем да им отговорим. Ако това е нормално, кажете“, заяви народният представител Павел Шопов репортерите в парламента.

Депутат от НФСБ пита репортерка с какво бельо е дошла на работа (ВИДЕО)

От „Атака“ обявиха още, че ще внесат проект на декларация на Народното събрание, с която да информират Европейския парламент за решението на българския Конституционен съд по темата за Истанбулската конвенция.