Волен Сидеров
Волен Сидеров / БГНЕС
Партията отганизира протест и изпраща писма до ЦИК и СЕМ
Чуйте какво каза лидерът на
102246
Чуйте какво каза лидерът на
  • Чуйте какво каза лидерът на
„Атака“ организира протест с искане за оставка на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, съобщи на брифинг в парламента лидерът на партията Волен Сидеров.

БНТ изключи „Атака“ от тв участия: Държанието на Сидеров беше възмутително

Причината – решението на ръководството на обществената медия да не допуска Сидеров до участие в предавания в рамките на тази предизборна кампания, заради разразилия се скандал по време на гостуването му в „Референдум“.

Скандал със Сидеров в БНТ, пристигна жандармерията

„Не 7 минути, а 7 секунди не съм говорил. От самото начало бях заглушаван от Юлиан Ангелов от ВМРО и самата водеща – Чешмеджиева. Те говориха върху мен и това може да се види много ясно от записа“, обясни лидерът на „Атака“.

Според Сидеров забраната да влиза в студио на телевизията е цензура върху него и партията му. По този повод той е написал и две писма. Първото е до Централната избирателна комисия (ЦИК), с което настоява тя да вземе отношение по казуса около подписаното от партията споразумение за отразяване на предизборната кампания, което трябва да осигури равнопоставеност между всички кандидати. Другото писмо е адресирано до Съвета за електронни медии, с което Сидеров иска медийният регулатор да задължи БНТ да му предостави копие от записа на предаването, който според него ще докаже, че той не е нарушил обществения ред и регламента.

СЕМ: Сидеров наруши грубо правилата за предизборни дебати

Според лидера на „Атака“ дори неговият микрофон е бил наполовина намален спрямо тези на останалите участници в предаването.

Междувременно стана ясно, че с писмо генералният директор Емил Кошлуков е поискал партията да определи друг неин представител, който да вземе участие в днешното издание на предаването „Панорама“. От „Атака“ обаче настояват това да бъде самият Сидеров.

Волен Сидеров отправи остри критики и към председателите на парламента и на ПГ на ГЕРБ – Цвета Караянчева и Даниела Дариткова, които по-рано изразиха отношение по темата и определиха поведението му като позорно. 

ГЕРБ: Поведението на Сидеров е позор за Народното събрание

„Нямат никакво право да се занимават с мен, с това какво говоря или как се държа. Те могат да дават съвети на мъжете си в кухнята, а не на мен, който съм се създал сам, който съм направил партия и правил политика, когато те са били комсомолки“, заяви той.