/ DarikNews.bg, Иван Лазаров
Волен Сидеров влиза в кметската надпревара за София.

Окончателното си решение лидерът на "Атака" обяви пред медиите по време на протеста пред Съдебната палата срещу съдиите от Софийския апелативен съд, освободили австралийския убиец на Андрей Монов.

Сидеров ще бъде партиен кандидат, а не издигнат от инициативен комитет, каквито идеи бяха лансирани преди дни. Той има само часове на разположение, за да се запише официално за кметското състезание за столицата.

Натискали Сидеров за кмет на София, за да спре гей парада

Още миналата седмица лидерът на "Атака" анонсира, че граждани и интелектуалци го навиват да се впусне в кметския вот, а като един от аргументите им Сидеров изтъкна очакването да забрани гей-парада в столицата.

Днес е последният срок за регистрация в ЦИК за местните избори.

Kомитет издига Волен Сидеров за кмет на София

Сидеров обясни, че „Атака“ ще предложи силна листа от хора с високи постижения в областта на спорта и културата, както и активисти на партията. „Ще вдигнем резултата за „Атака“ като брой съветници, не само в София, а и в страната“, закани се лидерът.

Той обяви и три от основните си приоритети – спиране на провеждащия се в столицата гей-парад, повече прозрачност при изразходването на общинския бюджет и повече внимание за развитието на крайните квартали на София.

В местните избори ще участват 59 партии и седем коалиции

Сидеров обеща още, че ако спечели надпреварата за кмет ще премахне и паяците, които вдигат автомобили в София. „Това е един рекет, парите от който отиват незнайно къде. Това вдигане на коли ще бъде прекратено“, заяви той.

„В последния момент влизам в тази битка, така че социологията тепърва ще се променя. Аз предполагам, че ще бъде един от тези, които ще отидат на балотаж“, допълни лидерът на "Атака".