/ DarikNews.bg
Десислав Чуколов се оплака от насилие над жените в парламента, но същевременно призова за декларация на НС срещу Истанбулската конвенция
Докато от "Атака" реагираха гневно на разпита за бельото на репортерката на "Алфа", едновременно с това поискаха Народното събрание да приеме декларация срещу приемането на Истанбулската конвенция, която би трябвало да я защити в подобни случаи.

С декларацията на НС от партията на Волен Сидеров искат да информират Европейския парламент за решението на Конституционния съд и веднъж завинаги този въпрос да бъде затворен. В същото време Десислав Чуколов обвини, че има насилие над жени и в парламента и нарочи като един от извършителите Петър Петров от НФСБ.

Чуколов се възмути, че народният представител Петър Петров от НФСБ, част от ОП, е попитал репортерка на партийната телевизия на "Атака" какво е бельото й.

Депутат от НФСБ пита репортерка с какво бельо е дошла на работа (ВИДЕО)

"Колко от вас са наясно с факта, че говорейки за насилието над жени, в българския парламент това се случва? До мен е застанала Радослава Маринова, която вчера, вършейки си работата като репортер, народният представител от НФСБ Петър Петров я попитал за бельото й. Има го на запис това и вече десетки хиляди гледания има във "Фейсбук". Тук не е до "Фейсбук", тук е до морал", категоричен бе Десислав Чуколов, след като тъкмо бе анонсирал идеята за декларация срещу Истанбулската конвенция.

По думите му Петър Петров не бива да е народен представител.

"Представете си, ако беше в САЩ, във Франция, да каже такова нещо на журналист, какво щеше да стане? Тук говорим за Истанбулската конвенция и го имаме примера с този екземпляр какви простотии говори... Тук трябва да има някакъв морал и норма, а не да се говори така", осъди Чуколов поведението на Петър Петров.

Той добави, че за случая ще пишат жалби и ще бъдат сезирани институциите.

Чуколов настоя още, че Истанбулската конвенция трябва да получи адекватния отговор от българското общество и да бъде приключена тази тема. Според него в България имало достатъчно закони, които да пазят една дама.

"Има решение на Конституционния съд и по никакъв начин европейски институции не могат да влияят на суверенното все още право на България да взема своето решение и да казва кое е правилно и кое е неправилно. Въпросът в България е приключил, и ако обичат и те да приключат. Да приключим темата за джендърите, за половете и нещата, които целят да извратят обществото. Ние сме против това. Никой не трябва да е против решение на Конституционния съд, има решение и на Светия синод. Това е дори по-голямо решение", защити Чуколов предложената от "Атака" декларация и призова за подкрепа от другите парламентарни групи.