Във видеото има смущаващи кадри: Продължава проверката по случая
Продължава проверката по скандалния случай за проявена агресия на възпитател към ученички в ловешко училище.
 
Грозните сцени се разиграват в основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в квартал Гозница. Всичко започва с бой между две момичета. Възпитателят се намесва, а на разпространените кадри се вижда как удря с юмруци едно от децата.

Шокираща агресия в училище в Ловеч, арестуваха възпитател

"Барбара се прибра следобед в петък и обясни, че е бита от господина. Аз не повярвах защото обикновено е виновна тя. Все казват, че е луда, биела се е с децата. Не е луда, но е с малко нерви, като всяко едно дете. Изисква да й се обръща малко повече внимание. Много пъти са ми казвали, че е агресивна, а аз не вярвам, че тя е такава", разказа тази сутрин пред NOVA майката на Барбара - Севда Димитрова.

Конфликтът започва заради момче. Инцидентът е станал по време на занималня, не е имало учители в стаята. Били са само три деца. "Започнаха да се карат с мен. Аз исках да забравим това и да изляза. Едното момче не ми позволи. Хвана ме и започна да ме удря. Започнах и аз да го удрям. Дойде и момичето, после и възпитателят", сподели и самата Барбара.

Отново агресия между ученици: Дете е с имплант в окото след побой (ВИДЕО)

По думите й момичетата е щяло да се оправят и сами, но се е намесил възпитателят. "Когато те се закачат и аз скачам да се бия. Той ни удряше по главата. Другото момиче излезе от стаята, а той продължи да ме бие, докато не припаднах", твърди още Барбара. След случая момичето се оплаква от болки в главата.

Клипът е от 8 март. Вече е започнала проверка дали ръководството на училището съзнателно е потулило случая. Снощи е бил задържан за разпит един от възпитателите.

Деца ходят на училище като на война - с електрошокови палки, боксове и ножове

"Разговарях с родителите на децата. Това, което е станало, е сбиване за около 3-4 минути, децата са разтървани. Това получих като информация. Аз не съм присъствала. Разбрах вчера от клипа, който ми донесе потърпевшото дете. Не съм снимала клипа аз, за да го крия. Веднага се извикаха родителите", заяви Валя Тодорова - директор на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Ловеч. По думите й на 8 март, когато е станал инцидентът, никой не е докладвал на директора

"Инцидентите с Барбара са чести и сметнах, че това е поредната дрязга. Служителят ще си понесе пълната отговорност за деянието, аз ще взема мерки", коментира още Тодорова.

Запознахме се с видеото, което беше разпространено през вчерашния ден. Видеото е изпратено в МВР-Ловеч. Във вчерашния ден, Районна прокуратура е уведомена, зам. районният прокурор е поел ръководството на проверката. Снемани са обяснения от участниците в инцидента. Установява се има ли телесни наранявания, дали има престъпления от общ характер, какви са нараняванията на децата и какви мерки ще се предприемат", коментира случая говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
 
nova.bg