/ ThinkStock/Getty Images
В социалните мрежи отново се разпространява видеоклип, на който се вижда насилие в училище. Боят е между две момичета и е станал в салон по физическо. На видеото ясно се вижда как едното момиче хваща другото за косата и започва да го удря и скубе.

Момиче е в болница след сбиване в училище
 
Ренета Загорова, майка на потърпевшата, каза пред bTV, че това е втори подобен видеоклип в рамките на 10 дни из социалните мрежа. По думите й в първото видео жертва на насилие е настоящата насилничката на дъщеря ѝ. „Явно навлиза някаква нова мода между децата. Планират се такива събирания и побоища”, коментира Загорова. По думите ѝ между двете момичета е имало неразбирателство, но никога не се е стигало до физическа саморазправа. Загорова е разговаряла и с родителите на другото момиче, като и двете семейства съветвали децата си да не влизат в контакт едно с друго.
 
Според историята на Загорова насилието е станало във физкултурния салон, в който по това време не е имало учител. „Това, което ми каза дъщеря ми – тя била в салона и ритала топка, когато другото момиче влязло и се насочило директно към нея”, каза Загорова. По думите ѝ трябвало да има учител в салона на училището, но в този ден децата имали колоездене и той бил навън.

Агресия: Седмокласничка наби съученичка заради момче
 
Учителят по физическо Георги Георгиев заяви, че не „обърнал внимание на случката”, защото момичетата нямали видими белези от боя по себе си.
 
Директорката на училището Ганка Гогова пък не била на работа в конкретния ден и приела семейството на потърпевшото момиче в дома си, където разговаряли. Тя преценила, че със ситуацията могат да се справят от ръководството на училището и не подала сигнал за насилието.

Ученички се биха с юмруци пред публика във Варна
 
Според класния ръководител на двете момичета Иван Калчев видеоклипът може да е провокация, защото камерата започва да снима преди самия побой.
 
Ренета Загорова заяви, че до момента не е потърсена от ръководството на училището и не знае какво са предприели след първоначалния сигнал.
bTV