Десетокласник напада седмокласник в Луковит. По-малкият ученик е със сериозни наранявания, като най-тежко е пострадало окото му.
 
Деца ходят на училище като на война - с електрошокови палки, боксове и ножове

Разправията между двете момчета е станала точно преди месец. Ден преди побоя двамата тийнейджъри се спречкват на футболния терен.
 
„Другото момче се ядосало, че синът ми го финтира, заплашва го. После синът ми отива на тренировка и пред приятели казва, че е ударил шамари на по-големия ученик. Това не е вярно”, разказа пред NOVA Надежда Колева, майка на пострадалото момче.
 
Расте ли агресията сред децата в училищата?

На следващия ден през голямото междучасие по-големият ученик напада по-малкия. Пострадалият получава черепно-мозъчна травма, а в последствие лекарите откриват и сериозни наранявания на окото.

screenshoоt/vbox7

„Сложиха му имплант в окото в София. Лечението продължава. В момента няма вертикално движение на окото. Лекарите много се надяват до половин година това да отшуми”, разказа още Надежда Колева.

Пореден клип с насилие в училище: Момиче дърпа друго за косата

Зам.-директорката на училището Росица Георгиева обясни, че нападателят ще бъде преместен в друго училище и процедурата вече е задействана. Досега той не е имал провинения, няма дори отсъствия.
nova.bg