Откриха взривно устройство до столично заведение
Откриха взривно устройство до столично заведение / снимкa: Sofia Photo Agency

Бомба беше заложена пред „Планет клуб” в центъра на София, на метри от сградата на парламента и катедралния храм „Свети Александър Невски”. По чудо взривното устройство не избухна заради дефектен кабел.

 

Малко след 07,00 часа сутринта полицията отцепи района около „Планет клуб” заради сигнал за съмнителен пакет, поставен близо до заведението. Клубът се намира на ъгла на улиците „Оборище” и „Васил Левски”.

 

Екип на ДОТИ отнесе пакета в МВР, в който експерти откриха около 400 грама тротил. Това количество е достатъчно да разруши почти цялото заведение. Бомбата е била поставена между 03,00 и 07,00 часа сутринта, когато заведението не работи. Проверка установи, че е направен опит бомбата да бъде взривена през нощта, но заради дефектен кабел не избухнала.

 

Собственикът на „Планет клуб” Владо Вишански каза пред Дарик: Нямаме идея за какво става въпрос, това нещо е намерено в района, защо да се тълкува, че е за нас, наоколо има училище, банка, затова не смятам, че е насочено към нас, няма причина.

 

При повторния оглед, полицаите са установили, че на охранителните камери на заведението има запис и той е иззет. Същото количество взрив потроши преди по малко от седмица клуб „Неро” в столицата, собственост на бизнесмена Николай Методиев-Пилето.