Девети ден продължава издирването на Стоян Зайков
Девети ден продължава издирването на Стоян Зайков, заподозрян в две убийства в Костенец.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви на извънреден брифинг, че в един от претърсваните периметри е открито оръжие. "То отговаря по вид и по калибър на това, с което е извършено едно от убийствата в Костенец", обясни Иванов. Ще бъдат назначени експертизи, които ще докажат дали оръжието има връзка с някое от убийствата.

15 май: Ново убийство в Костенец (ОБЗОР)

Главният секретар посочи, че снощи до късно е имало подадени сигнали за местонахождението на Зайков. "Всички са проверени. Към този момент нямаме никакво потвърждение. Продължаваме и както виждате - имаме вече някакви резултати", обясни Иванов.

Стоян Зайков
МВР, пресцентър

 
По думите му няма данни заподозреният да е напускал страната. "Даже предполагаме, че е в района", посочват от полицията.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов
БГНЕС, архив

"Назад във времето се е укривал с месеци. Способен е да оцелява сам. Предполагаме, че няма помагачи", каза още главният секретар на МВР.

Хората помагат на полицията в търсене на убиеца от Костенец

Полицията отрече слуховете за списък с набелязани евентуални жертви на издирвания. Под охрана обаче остават хора, които се смятат за застрашени от въоръжения и опасен Зайков.