/ БГНЕС
Народният театър поставя на площада пред централния си вход 250 сини звезди с имената на целия екип - от чистачките до актьорите и директора, съобщиха от трупата. Идеята е част от третото издание на "Театър пред театъра", а първите 60 звезди ще се появят още тази сряда.
 

250 ЗВЕЗДИ ГРЕЙВАТ ПРЕД НАРОДНИЯ ТЕАТЪР ОТ СРЯДА! 250 огромни сини звезди ще украсят пространството пред централния...

Публикувахте от НАРОДЕН ТЕАТЪР "ИВАН ВАЗОВ" в Понеделник, 17 юни 2019 г.
Директорът Мариус Донкин каза, че това е жест на благодарност към актьорите, екипите и администрацията, които през целия сезон работят за реализацията на спектаклите.

БГНЕС

"Всеки един човек, който е тук, в тази сграда, независимо дали е на сцената, зад или под нея, е важен, допълни той. Ние сме като един огромен град, един добре смазан часовников механизъм, в който е важно всяка частица да работи в синхрон с останалите, за да се случва магията на театъра".

След 5-годишно отсъствие Стефан Данаилов се завърна на сцената на Народния театър

На 24 юни ще започне строежът на сцената и трибуната, за да посрещнат първите близо 1000 зрители на 2 юли. Откриването на фестивала е на 2 юли с "Ромул Велики" на Малък градски театър "Зад канала". На 3 и 4 юли ще се играе "Лисичета", на 5 и 6 юли - "Един безумен ден", на 8 и 9 юли - "Актрисата", на 7, 10 и 11 юли - "Спанак с картофи".

БГНЕС

Сред актьорите, които зрителите ще видят на сцената под звездите, са Стефан Данаилов, Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Теодора Духовникова, Аня Пенчева, Иван Юруков, Параскева Джукелова, Дарин Ангелов, Христо Петков, Ана Пападопулу, Герасим Георгиев-Геро, Васил Драганов, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Христо Чешмеджиев, Димитър Живков.
БТА