/ БГНЕС
От БСП зоват за национална енергия за друг път на България
98363
От БСП зоват за национална енергия за друг път на България
  • От БСП зоват за национална енергия за друг път на България
"Шайката си отива - народът остава. И този народ трябва да избере своя път" - това каза в политическото си слово от Историческа поляна лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова, обръщайки се към повече от 75 000 симпатизанти и членове на партията.
 
С голям митинг и без аналог по посещаемост БСП отбеляза 127-ата годишнина от организираното социалистическо движение в България.
 
Оставка и предсрочни избори поискаха социалистите на Бузлуджа
 

БГНЕС


"Не казваме, че ще е лесно, но трябва да започнем разговор с народа си", заяви още Нинова. "Тук ни събра бъдещето, да си върнем държавата, суверенитета и достойнството като народ", призова в словото си лидерът на БСП. Тя изтъкна, че социалистите имат смели идеи, неподкупни са и са готови да стигнат докрай. Нинова призова да се обединят в името на децата и справедливостта.
 
По думите й "държавата се управлява от шайка, която е ограбила народа и създала политико-олигархична група, която краде по 10 млн. годишно от народа си". Тази шайка Нинова посочи като най-голям опонент.
 

БГНЕС

БГНЕС


Пред десетките хиляди социалисти тя обяви край на прехода в страната и призова за обща национална енергия за друг път на България.
 
Нинова призова всеки, който милее за отечеството, "да дойде и да помогне с каквото може: чрез национално обединение за слагане край на  шайката, която си отива".
 
Борисов към социалистите: Нека си хапнат, пийнат, да не им разваляме празника!
 

БГНЕС


От трибуната на Историческа поляна говори и лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев. Според него "предсрочните парламентарни избори са спасителни за България". "Само те могат да дадат нова перспектива на страната. Затова БСП трябва да работи, за да предизвика и спечели предсрочни парламентарни избори", акцентира в словото си той.

Според Сергей Станишев ПЕС има сценарий, който не допуска разделението на Европа на скорости.
 

БГНЕС


За оставка на кабинета и предсрочни парламентарни избори призова и Красимир Митов, председател на Националния синдикат "Защита". Той изрази надежда, че страната ни ще се управлява от "Желязната лейди", както сам нарече Корнелия Нинова.
 
"10 години управление на ГЕРБ - корупция, разрушение, недоверие, разруха. Какво още чакаме", попита риторично в словото си от Историческа поляна и депутатът от левицата Елена Йончева. "Не искаме само да сменим правителството, ние искаме  повече - престъпната група, шайката, да бъде дадена на Прокуратурата", уточни тя.
 

БГНЕС


"Дайте ни хъс и самочувствие, другото ще свършим ние". С  тези думи се обърна към множеството на Бузлуджа лидерът на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски. 
 
Хиляди се изкачиха на връх Бузлуджа

Историческа поляна и горите край нея се оказаха тесни да поберат тазгодишните участници в събора на Левицата, дошли за среща с политическото ръководство на партията и да чуят изпълненията на Горан Брегович и неговия "Оркестър за сватби и погребения".
 

БГНЕС


Въпреки добрата организация и логистика на събора, над 40 автобуса и стотици коли останаха блокирани в подножието към върха, заради невъзможността да намерят място за паркиране и калните паркинги и подстъпи към тях. Изпълнен с коли бе и 12-километровия третокласен път между Бузлуджа и връх Шипка. 
 
Три медицински екипа и два трактора за изтегляне на закъсали или аварирали автомобили бяха на разположение на гостите. Полиция от Стара Загора, Казанлък, Габрово и жандармерия се грижеха за реда и спокойствието на Историческа поляна и пътищата към нея.
 

БГНЕС