/ личен архив
Хиляди се събират на традиционния събор на Българската социалистическа партия на Бузлуджа, въпреки влажното време. Кулминационният момент, който се очаква на историческата поляна под върха, е присъствието на Горан Брегович и неговият "Оркестър за сватби и погребения."
 
Мокро време, облаци и вероятност за дъжд се сменят с поява на слънце. 15 000 души са на Историческа поляна, като продължават да прииждат. Организаторите очакват много повече и заради богатата програма, и заради политическата ситуация.

Социалистите се събират за традиционния събор на Бузлуджа

БГНЕС, архив

За разлика от други години, търговските сергии са много по-малко. Според търговци, които и тази година са се осмелили да изнесат своя стока, това е, защото миналата година по време на събора е имало акция на данъчните, които са направили актове от порядъка на 3000-5000 лева за неиздаване на касови бележки. На Бузлуджа сега са основно търговци на патент, както и няколко кебапчийници, за сметка на многото книги, вестници, червени знамена и тениски на БСП, които щедро се предлагат от организаторите или от близки до тях.

Традиционният събор на БСП на Бузлуджа търси път към младите
 
"За по-добър живот. Нашата кауза е България" - това е мотото на тазгодишния митинг-събор на БСП, на който се очаква да говорят Кристина Сидерова, народен представител от парламентарната група на левицата от Габрово, които тази година са символичен домакин, Румяна Друмева - председател на БСП в Казанлък. По време на митинга от трибуната към множеството ще се обърнат също и председателят БСП Корнелия Нинова, президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, председателят на младежкото обединение в БСП Николай Бериевски, народният представител Елена Йончева. Очаква се с кратки слова да излязат и представителите на БСП-Ямбол, на Национален синдикат "Защита" и по традиция да се връчат и наградите "Георги Киров" и "Димитър Благоев".

Ще пее ли Гери-Никол на традиционния червен събор на Бузлуджа?
 
Кулминацията е големият концерт на Горан Брегович и неговият "Оркестър за сватби и погребения".