Хиляди социалисти, симпатизанти на лявата идея и фенове на Горан Брегович се събраха на Историческата поляна под връх Бузлуджа, за да отбележат 127 години от организираното социалистическо движение в България.

Хиляди се изкачиха на връх Бузлуджа

събор на социалистите Бузлуджа
БГНЕС
 

"Тук ни събра бъдещето, да си върнем държавата, суверенитета и достойнството като народ", призова в словото си лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя изтъкна, че социалистите имат смели идеи, неподкупни са и са готови да стигнат докрай. Нинова призова да се обединят в името на децата и справедливостта.
 
"Предсрочните парламентарни избори са спасителни за България", каза в словото си лидерът на ПЕС Сергей Станишев. За оставка на кабинета и предсрочни парламентарни избори призова Красимир Митов, председател на Националния синдикат "Защита". Той изрази надежда, че страната ни ще се управлява от Корнелия Нинова, която нарече "Желязната лейди".

Социалистите се събират за традиционния събор на Бузлуджа

събор на социалистите Бузлуджа
БГНЕС
 

„Всеки нов ден на управление на това правителство е пагубен за България. Управление от скандал в скандал, от криза в криза. ГЕРБ се провалиха в две основни европейски политики – създаването на равни условия за икономическата активност на хората, която единствено дава силен растеж. И второ – в социалната защита – за децата, за групите в неравностойно положение, за младите, за възрастните, дори за работещите българи. Предсрочните избори са спасителни за България. Само те могат да дадат нова перспектива на страната. Затова БСП трябва да работи, за да предизвика и спечели предсрочни парламентарни избори“, каза в словото си на Историческа поляна Сергей Станишев.