/ БГНЕС, архив
Още няма яснота за законопроекта за личната помощ за хората с увреждания
97845
Още няма яснота за законопроекта за личната помощ за хората с увреждания
  • Още няма яснота за законопроекта за личната помощ за хората с увреждания
Поредната среща на социалния министър Бисер Петков с протестиращите майки на деца с увреждания завърши без яснота колко ще струва исканият закон за личната помощ.
 
Въпреки увереността на майките, че до днес сутринта ще има финансови разчети, самите те разказаха, че работата продължава и ако се наложи, изчисленията ще бъдат правени до вторник на обяд, когато законопроектът трябва да бъде представен на заседание на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания в Министерския съвет.
 
Колко ще струва законопроектът за личната помощ?

След като в петък стана ясно, че социалното министерство няма данни за потребностите на отделните групи от хора с увреждания, протестиращите майки и омбудсманът Мая Манолова обявиха, че ще се работи през почивните дни и в понеделник сутринта ще се проведе нова среща с министър Бисер Петков.
 
След днешната среща обаче се оказа, че работата продължава, а новини няма. Въпреки това процесът не се спъва, твърдят Росица Букова от Движението на българските майки и омбудсманът Мая Манолова.

1 юни: Родители на деца с увреждания опънаха палатков лагер пред парламента

Сметките щяха да бъдат по-лесни, ако държавата разполагаше с работещ регистър на хората с увреждания, обясни Вера Иванова, председател на Конфедерацията за защита на правата на децата. По думите й регистърът на Агенцията за хората с увреждания е кух.
 
Майка на дете с увреждане определи оставката на министъра като подигравка

Разчетите по законопроекта трябва да бъдат готови най-късно вторник в 14.00 ч., когато започва заседанието на съвета за интеграция на хората с увреждания, председателствано от министър Бисер Петков. Очаква се в него да се включи и премиерът Бойко Борисов.