Опитаха да убият бащата на Райко-Кръвта
Опитаха да убият бащата на Райко-Кръвта / netinfo

Втори опит за убийство е извършен срещу Васил Станков – бащата на Райко Василев-Кръвта. Райко Василев беше сочен за наркобос и беше показно разстрелян преди три години в центъра на Перник.

Покушението срещу Васил Станков е извършено с пистолет, докато той карал кола. Стрелците се намирали в друг автомобил. Инцидентът е станал на улица в град Батановци. Станков е улучен във врата. Сега е в болницата в Перник в тежко състояние. По него беше стреляно и преди две години, когато беше улучен с два куршума.

Извършителите са застигнали колата на 65-годишния Васил Станков, който пътувал от трънското село Лялинци за Перник на пътя в град Батановци близо до стадиона. Инцидентът е станал към 10,30 ч. При изравняването на двата автомобила срещу Станков са изстреляни около 10 куршума, най-вероятно от пистолет. По автомобила му има множество пробойни, а един от куршумите е преминал през врата на Васил Станков.

Пред полицията той е казал, че е пътувал сам в колата. Свидетел на стрелбата го закарал в болницата в Перник, след което напуснал лечебницата, съобщи директорът на пернишката полиция комисар Димитър Шереметев.

Простреляният е транспортиран по-късно в болница в София без опасност за живота

Това е вторият опит за убийство на Станков, който е баща на разстреляния показно в центъра на Перник преди три години, соченият за наркобос Райко Василев – Кръвта. Станков бе мишена и през август 2006 година, когато оцеля с два куршума в главата. Васил Станков е бивш златар, има склад за търговия на едро и участие в четири фирми, част от които са фамилни.