/ Thinkstock/Getty Images
Само един от задържаните при акцията в ДАИ от преди дни остава в ареста. Това е решението на Апелативния спецсъд. Миналата седмица при операция на специализираната прокуратура и ГДБОП в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" бяха задържани 14 души - 12 от тях служители на областен отдел към Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, а двама - собственици на автошколи. По-късно шестима бяха привлечени като обвиняеми и за тях прокуратурата поиска от спецсъда да им бъде наложена марка "Задържане под стража".  

7 юни: Задържани при спецакция срещу купуването на шофьорски книжки в София

Днес Апелативният спецсъд заседава по въззивни жалби на обвиняемите Венцислав Георгиев, Данчо Драганов, Атанас Тодоров, Емил Михалов, Георги Младенов, Николай Стоилов и частен протест на Специализирана прокуратура срещу определението на по-долната инстанция.

Повдигнаха обвинения на шестима от задържаните след акцията в ДАИ

Апелативният спецсъд отмени определението на Специализирания наказателен съд, в частта, с която е оставено без уважение искането на Специализирана прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия Николай Стоилов и вместо това постанови мярка за неотклонение „Домашен арест".

Арестуваните от ДАИ работили от много години в сферата

Магистратите оставиха без уважение искането на прокуратурата за взимане на мерки за неотклонение на обвиняемите Данчо Драганов и Георги Младенов и постанови – не взема мерки за неотклонение на двамата обвиняеми.

В останалата част определението бе потвърдено и обвиняемият Венцислав Георгиев остава с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, обвиняемият Атанас Тодоров остава с мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 7000 лева, обвиняемият Емил Михайлов остава с мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 1000 лева.

След акцията в ДАИ: Задържан благодари на полицаи, че му намерили 15 бона в книги

Определението е окончателно
и не подлежи на обжалване, казват от Апелативния спецсъд. 
БГНЕС