Огнеборци гасят пожари в цялата страна
Огнеборци гасят пожари в цялата страна / cнимкa: Sofia Photo Agency

На площ от 500 декара гори пожара в района на пазарджишкото село Дебращица, съобщиха от ОДП-Пазарджик. Пожарът гори в саморасла дъбова гора, като нейната височина в момента е на ниво ниска растителност. За потушаване на пожара са организирани всички екипи на Регионална служба „Пожарна безопасност и спасяване”-Пазарджик, както и екипи на пожарната от Велинград, Пещера и Панагюрище. Пожарът е локализиран отчасти, но потушаването му е затруднено от силния вятър в областта. Пожарникарите работят за недопускане на огъня към близката борова гора. Тепърва ще се изясняват причините за възникването на пожара.

Сухи треви горят в района на Ново Село, информират от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението". Пожарът все още не е локализиран, тъй като е се е развил на широк фронт и е обхванал труднодостъпна пресечена местност, което допълнително усложнява работата на огнеборците, съобщава дежурният в службата. В гасенето участват два автомобила на пожарната служба. До момента няма информация за нанесени материални щети.

Пожар в сухи треви са гасили огнеборците край Нова Загора, съобщи дежурният офицер в полицията. Благодарение на бързата реакция, огънят не е успял да се разпространи на голяма територия.

Пожар гори и в близост да пазарджишкото село Паталеница, като огънят е обхванал сухи треви и десетки декари площ. Димът и пламъците се разпространяват по посока към близките планински склонове и обхващат ниските храсти в близост до селото.

Днес горя стопанският двор към Бачковския манастир. Огънят е тръгнал от самозапалили се сухи треви, които се намират на гърба на манастира.

Няколко стърнища горят в района на Сливен, информираха от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен. От там подчертаха, че няма опасност от възникналите пожари, като не посочиха точно къде са възникналите палежи.

Пожар гори близо до пътя между Стара Загора и Казанлък. Горят сухи треви, храсти и дървета. Пожарът се е разпрострял на широк фронт. Димът от него достига до пътя.