Със заповед на министър-председателя Кирил Петков на длъжността заместник-председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ е назначен Димитър Илиев.

Той има магистърска степен по автомобилен и мотоциклетен спорт в НСА „Васил Левски“ – София, като придобива научна степен доктор и научна степен доцент в същата област. Дълги години Димитър Илиев работи като преподавател в спортната академия.

Пътните строители спират протестите, настояват за среща с министър Караджов

Той е председател и основател на Асоциацията на действащите автомобилни състезатели. Многократно е бил Рали шампион на България. Има няколко престижни класирания на европейски и световни шампионати по рали.

Повече от 14 години работи в сферата на безопасността на движението. Основател на Академия за безопасно шофиране, в която всяка година курсисти преминават теоретично и практично обучение за повишаване на тяхната квалификация и умения. Заемал е редица обществени позиции и инициативи за повишаване на информираността на хората по проблемите на пътната безопасност и превенция на инцидентите на пътя.