„Автомагистрали - Черно море“ АД остава в протестна готовност
Във връзка приетото решение на Народното събрание за разплащане на 50 % от дължимите ни 27 644 902 лева с ДДС, Синдикалната организация на КНСБ към „Автомагистрали - Черно море“ АД отлага протестните действия, съобщиха от дружеството.

Депутатите приеха да се платят половината пари на пътните строители

Протестните действия бяха обявени за 21 април, от 11:30 до 14:00 часа на следните места:

- Шумен - на пътен възел "Белокопитово", автомагистрала "Хемус"
- Ришки проход- до село Ивански, област Шумен - разклон на път II-73 с път III-730, Айтоски проход - път III-208, на разклона на село Вресово, община Руен; Град Велики Преслав - кръстовището на път I-7 с път II -74 до град Велики Преслав


Пътните строители на протест: Блокираха ключови артерии в страната (СНИМКИ/ВИДЕО)

С цел избягване на всякакви спекулации те декларират изрично, че техните синдикални действия нямат политически характер, а се борят единствено за запазване на трайните си работни места и достойно заплащане.

„Автомагистрали - Черно море“ АД остава в протестна готовност и настоява за среща в следващата седмица след празниците с министър Гроздан Караджов и екипа му, на която да получат отговор на следните въпроси:

 -Начина по който ще бъдат запазени трайните 750 работните места?
- Кога ще получим остатъка от 50% от честно изработените от нас средства за ремонта на Автомагистрала Тракия?


Те настояват за незабавно разплащане на цялата дължима сума към работодателя, осигуряващ трайна заетост и добро заплащане.

Работещите в „Автомагистрали – Черно море“ отново на протест


Припомняме, че в цялата страна имаше протести на пътните строители, Те блокира ключови артерии в страната. Недоволството на работниците е заради неразплатени от държавата 27,6 млн. лева за извършен през миналата година от фирмата ремонт на участък от автомагистрала "Тракия".

Междувременно депутатите приеха със 122 гласа "за", 35 - "против" и двама въздържали се проекторешението на управляващата коалиция агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) да плати веднага половината от сумите по договорите, сключени за ремонт и поддръжка на пътищата, докато другата половина ще се преведе след доклад на Комисията по регионална политика към Народното събрание за резултатите от работата, предаде БГНЕС.