Работещите в "Автомагистрали – Черно море"  ще блокират отново днес и утре от 11:30 до 14:00 ч. движението на пътен възел "Белокопитово" (автомагистрала "Хемус"); Ришкия проход - до село Ивански; Айтоския проход - на разклона на село Вресово, община Руен и кръстовище до Велики Преслав. Това съобщиха от синдикалната организация на КНСБ в "Автомагистрали - Черно море". 

Поводът за пореден път е изработеното и неразплатените от държавата средства за ремонта на автомагистрала "Тракия" от държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД, пряко подчинено на министъра на регионалното развитие и благоустройството. Провели сме множество срещи с всички служебни и редовно избрани правителства. Написали сме множество писма, позиции, декларации, които до момента са без отговор. Беше направен опит за решаване на проблема от Народното събрание на 7 и 8 април, но беше бламиран от участниците в управляващата коалиция, се казва в съобщението. 

Общото задължение към момента за обекта от страна на възложителя "Автомагистрали" ЕАД, чрез АПИ, към дружеството е в размер на 27 644 902 лева и от него настояват за незабавно разплащане на цялата дължима сума. От дружеството декларират, че синдикалните им действия нямат политически характер, а се борят единствено за запазване на работните си места и за достойно заплащане на труда им.