Повече от 300 работници на „Автомагистрали - Черно море“ са напуснали
"Повече от 300 работници на „Автомагистрали - Черно море“ в Шумен - от общо 1020 души списъчен състав през ноември са напуснали фирмата заради финансовите ѝ проблеми.

Пътните строители на протест: Блокираха ключови артерии в страната (СНИМКИ/ВИДЕО)

Останалите служители не са получавали пълния размер на заплатите си от два месеца". Това съобщи пред журналисти производственият директор на „Автомагистрали - Черно море“ Асен Тодоров по време на поредния протест на работници от фирмата на пътния възел „Белокопитово“ на автомагистрала „Хемус“.

Недоволството им е заради неразплатени от държавата 27,6 млн. лева за извършен през миналата година от фирмата ремонт на участък от автомагистрала "Тракия". Около 11:30 часа служители на фирмата блокираха движението на пътния възел.

От полицията пренасочваха трафика по обходни маршрути. Протести на работници на „Автомагистрали - Черно море“, с блокиране на движението, имаше още в Ришкия проход - до село Ивански, в Айтоския проход - на разклона на село Вресово, както и на кръстовище до Велики Преслав. На четирите места утре, от 11:30 ч., също ще бъде блокирано движението от работници на фирмата.

Пътни строители протестираха край Търговище

„Каним министър-председателя Кирил Петков на един от нашите протести“. Това съобщиха от синдикалната организация на „Автомагистрали - Черно море“. „Искаме си 100 % от честно изработените пари. Надали някой работи за 50 % заплата, никой не си купува сирене с 50 % намаление.

Ако всичко ще минава през Министерския съвет, да разпускат Агенцията „Пътна инфраструктура“, явно тя няма възможност да управлява финансовия ресурс. Преди повече от 10 месеца не сме изработили половината магистрала, не сме изработили платно и половина, а три - от Чирпан до Стара Загора", заяви Тодоров. 

На 14 март от „Автомагистрали - Черно море“ обявиха, че предвиждат съкращение на 70 % от персонала си, ако не бъдат разплатени дължимите от държавата средства. „За сега се въздържаме от освобождаване на служители“, допълни Тодоров.  
БТА