Работници на пътностроителната фира "ГромаХолд" протестираха с плакати и рев на клаксони в края на автомагистрала "Струма" край Благоевград.

БГНЕС

Протестът бе мирен, пътните строители искаха сигурност, за да работят, нямаше блокади. „Как да се строи без пари, получаваме си заплатите за сега, но пари трябва да има, как да се построи нещо до 2025 или 2030 г., като не е започнато“, оплакаваха се работниците.

БГНЕС

„А не се ли работи-какво става, няма пари и загиваме, това е истината с две думи. Съгласни сме като приключим един обект, да проверят какво сме свършили и след това да ни платят. Няма ли пари-загиваме“, каза Александър Мутафчиев.

Работници на "Автомагистрали-Черно море" в Шумен блокираха движението в Ришкия проход

Пътните строители се събраха още в 9.30 часа на моста в края на автомагистралата. Там им бяха раздадени плакати с текст: „Една година нищо“, „Ние не сме крадци“, „Не сме политически заложници“, „Не сме крадци“, „Една година обещания“ и „Държава без пътища няма“.

БГНЕС

След това, охранявани от полицията протестиращите се наредиха извън мантинелите на кръговото кръстовище, по което в 11:00 часа на няколко пътни преминаха самосвали на фирмата с вой на клаксоните.

БГНЕС

За тях полицаите бяха отредили вътрешната лента, така протестиращите камиони не пречеха на трафика между АМ „Струма“ и Главен път  Е-79. Напрежение между протестиращи и полиция нямаше.
БГНЕС