Версиите по случилото се в НАТФИЗ в изборната нощ, когато Волен Сидеров и негови колеги нахлуха в академията, продължават да се разминават.

В неделя "Атака" представи на пресконференция видео кадри пред НАТФИЗ от 23 октомври. Депутатите Десислав Чуколов и Магдалена Ташева, както и Ивелин Николов от телевизия „Алфа", оповестиха кадри, които според тях обясняват какво се случва на 23 октомври. Според актьорите обаче те са били въвлечени в провокация.

Среднощни екшъни с Волен Сидеров в София

Десислав Чуколов разказа, че на кадрите се вижда как той, Волен Сидеров, Ивелин Николов от телевизия „Алфа" и други колеги от телевизията в центъра на София разлепяли плакати срещу дрогата. В записа се вижда как Сидеров, журналисти от телевизия „Алфа" и Чуколов се намират пред НАТФИЗ, а лидерът на Атака държи кофа с лепило и мече за лепене на плакати.

Ново развитие по казуса с Волен Сидеров и НАТФИЗ
netinfo

На кадрите се вижда как двама актьори, които по-късно Волен Сидеров търсеше в НАТФИЗ, използват физическа саморазправа срещу Сидеров и Десислав Чуколов. Очилата на Чуколов биват счупени от единия от актьорите, а другият актьор посяга на лидера на Атака. Във видеото се вижда още как се посяга и на Ивелин Николов от партийната телевизия, и неговите очила също биват счупени.

Ново развитие по казуса с Волен Сидеров и НАТФИЗ
netinfo

Говори актьорът, когото Сидеров търсел в НАТФИЗ (ВИДЕО)

На кадрите, обаче не се показва какво се случва преди напрежението между актьорите и Сидеров и Чуколов да ескалира. По думите на Магдалена Ташева, преди ескалацията на напрежението, се вижда лепене на плакати и движението на автомобили по улицата. По думите й на кадрите се вижда как двамата актьори очевидно първи започват да налитат на двама души, които лепят плакати.

Говори актьорът, когото Сидеров търсел в НАТФИЗ

Актьорите твърдят, че са направили любезна забележка да не се лепят плакатите там и след това по думите им са се въвлекли в жестока провокация. Те обясняват, че от цялата случка има монтирани 40 секунди и питат защо не се показва целият материал. От Атака отказали на Нова телевизия да предоставят целия немонтиран запис, за да се види началото на конфликта. Кадрите били дадени на полицията, откъдето според Чуколов, не могли да установят кой е виновен. Затова в нощта на изборите депутатите тръгнали сами да търсят актьора. Будинов и Лазаров са категорични, че отказват да бъдат използвани от която и да е политическа партия и затова спират и отказват да правят повече реклама на този човек (Волен Сидеров - бел. ред.) Занимаваме се си изкуство, затова сме по-добри, категоричен е Евгени Будинов.

Източник на видеото: Novanews.bg