Новият председател на СРС встъпи официално в длъжност
Новият председател на СРС встъпи официално в длъжност / снимка: БГНЕС

Новият председател на Софийския районен съд (СРС) Красимир Влахов встъпи официално в длъжност по време на официална церемония. Влахов бе представен от председателя на Софийския градски съд Светлин Михайлов и ръководителя на Върховния касационен съд Лазар Груев.

Влахов бе избран за председател на СРС от Висшия съдебен съвет преди две седмици. Пред присъстващите на церемонията той обеща за една открита, прозрачна и честна работа на най-големия първоинстанционен съд в страната.

„Съзнавам, че проблемите са много и първият, който се натрапва на съзнанието, разбира се, е сградният проблем на СРС и Софийската районна прокуратура. Това, което мога днес да обещая пред вас, е, че ще положа всички необходими усилия активно, ако щете и агресивно за поставяне на проблемите на съда и тяхното решаване. Не трябва да забравяме, че хората очакват от нас правосъдие и трябва да се стремим при условията, в които сме поставени, да работим и да изпълняваме задълженията си по най-добрия начин”, посочи Влахов.

„Това, което ще ви обещая, е че ще положа всички необходими усилия да имате едно разумно, справедливо и честно администриране на управлението на съда, така че съдиите и съдебните служители да могат да се концентрират върху изпълнението на служебните си задължения, съдиите да бъдат спокойни и независими при постановяването на решенията си”, обеща новият председател на СРС.