/ / iStock/Getty Images
След София Бургас е с най-много заразени с Covid-19 през изминалото денонощие - 15 случая, показва официалната статистика. Първоначално беше съобщено, че заболяването в морската област е установено при младежи от София, пристигнали на работа в Царево, които са били изолирани в хотел. Вторите им проби обаче са отрицателни, съобщава БНР.

Под карантина е и дом за възрастни хора в село Славянци.

Бармани и сервитьори от София са с коронавирус в Царево

Директорът на Регионалната здравна инспекция доктор Георги Паздеров съобщи, че положителни проби са дали седем младежи, пристигнали от София, за да работят в царевско заведение:

"Нямали са време да контактуват с отделението на Царево, нито да си изпълнят задълженията като сервитьори".

По-късно през деня собственикът на обекта Кирил Йовнов заяви, че са направени втори тестове и те са отрицателни.

"Тези младежи, които са дошли, фигурират в тези проби повторни, които са отрицателни, включително сме тестували и целия персонал. В момента чакаме становище от органите да ни кажат какво да правим с хората. Няма напрежение, заведението си работи, пълно е", посоми Йовнов.

Фалшива тревога: Отрицателни са всички проби във Витоша Бистрица за COVID-19

Заразени в Бургаска област са лекар от Айтос, хора от Несебър и Бургас, санитар от дом за възрастни хора в село Славянци.

"След седмица или десет дена ще направим първоначално изследване на самия персонал там, на домуващите, за да разберем дали има някой болен", посочиха от РЗИ.
БНР