/ LAP.bg
Няма заразени с коронавирус футболисти в тима на Витоша, потвърдиха от клуба след направените PCR-тестове, които се оказаха отрицателни, съобщи gong.bg. По-рано днес се появиха информации, че четирима играчи и един служител на "бистришките тигри" са дали положителни проби за COVID-19 при направата на т. нар. "бързи тестове".

"Днес бяха направени PCR тестове на всички футболисти, щаб и служебни лица. Всички тестове са отрицателни и в отбора няма заразени с Covid-19", заявиха от клуба.

Тази новина доведе до отлагането на предстоящия мач на Витоша с Царско село, който трябваше да се играе тази вечер на стадиона в Бистрица, като Спортно-техническата комисия към БФС го премести за утре от 16:30 часа.

„Преди всеки мач трябва да правим кръвни тестове, т. Нар. бързи тестове, които, вече е ясно, не дават ясна картина за всеки тестван. Наши футболисти не са заразени с коронавирус“, заяви треньорът на Витоша Асен Букарев.

По този начин двубоят между Витоша и Царско село ще се състои утре, а треньорът на "тигрите" Асен Букарев ще може да разчита на всичките си налични футболисти.